Slide Left Slide Right

Paris Insolite
op ontdekkingstocht langs nieuwe, onbekende en verborgen kunst en cultuur

gids Nanda Janssen, kunsthistoricus, kunstcriticus en tentoonstellingsmaker

 

 

Op dit moment staan er geen reizen met open inschrijving in de planning. Daarentegen kunnen reizen op maat voor bestaande groepen op ieder gewenst moment voor u georganiseerd worden. Als u op de hoogte wilt blijven van toekomstige excursies in Parijs/Frankrijk voor individuele deelnemers of een reis op maat voor uw groep wilt aanvragen, stuur dan een bericht naar mail@nandajanssen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 klik op de zwarte pijlen bovenin


Paris Insolite
op ontdekkingstocht langs nieuwe, onbekende en verborgen kunst en cultuur

Voor wie Parijs denkt te kennen en op zoek is naar een nieuwe reiservaring of voor wie er graag iets anders wil zien dan de geijkte reisgids-bestemmingen, biedt Paris Insolite de ideale excursie. Op het programma staan geen Louvre, Pompidou of Musée d’Orsay maar nieuwe en onbekende plekken waar spannende dingen gebeuren op het gebied van hedendaagse kunst. Zeg Parijs en iedereen begint over Picasso, Vincent van Gogh, Ernest Hemingway en al die andere kunstenaars die de stad tot een wereldberoemde kunstmetropool maakten. Intussen zijn we ruim een eeuw verder en maakt Parijs opnieuw een culturele bloeiperiode door: kunstenaars vestigen zich er weer en allerlei nieuwe musea en galeries - van prestigieus tot klein en charmant – worden geopend. Paris Insolite leidt kris kras door de stad langs de laatste ontwikkelingen en bijzondere, verscholen plekken waarvan sommige normaal gezien niet toegankelijk zijn maar Paris Insolite opent deuren. Doordat de enthousiaste gids in Parijs woont en deel uitmaakt van de Parijse kunstwereld, krijgen de deelnemers unieke informatie van binnenuit en een kijkje achter de voordeur van Parijs.

 

 
 
 

 

 

 

Testimonials
groepsreis voor reisorganisatie Voyage & Culture, 26 t/m 29 oktober 2017

"Hoewel ik Parijs wel een beetje dacht te kennen, was de tocht met Nanda langs de rafels van deze stad zeer vernieuwend en interessant. Nanda bracht ons naar de buitenwijken en verder, waar zij ons met kennis van zaken en zeer enthousiast vertelde en liet genieten van de allernieuwste serieuze ontwikkelingen in de beeldende kunst. Met zorg en aandacht voor onze groep met uiteenlopende achtergronden wist zij ons allemaal te raken."
Anna Schreuder, Haarlem

"Nu eens niet de obligate musea en bezienswaardigheden van Parijs maar, aan de deskundige hand van Nanda, meegenomen naar exclusieve galeries en tentoonstellingen waar men zonder haar unieke contacten in de kunstwereld nooit toegang zou krijgen. Haar bevlogenheid vormt nog een toegevoegde waarde aan het kijken naar en willen begrijpen van kunst en haar achtergronden."
Marijke Peters, Nuenen

"Mijn eerste kennismaking met Parijs.... wat een evenement was dat. Geen Sacré Coeur, geen Montmartre maar Parijs als metropool van de hedendaagse kunst. Nanda Janssen bezit de gave om een uniek palet van onvergetelijke impressies samen te stellen, zodat men op enthousiaste wijze vertrouwd wordt gemaakt met de kunstuitingen van deze tijd. Voor mij persoonlijk was het de meest inspirerende reis van de afgelopen jaren.”
Peter Matthee, Voorburg

 

 

groepsreis voor individuele deelnemers
via reisorganisatie Voyage & Culture
26 t/m 29 oktober 2017
 

groepsreis voor individuele deelnemers

via reisorganisatie Voyage & Culture

26 t/m 29 oktober 2017

 

Reizen op maat voor bestaande groepen

Naast groepsreizen voor individuele deelnemers op open inschrijving, organiseert Paris Insolite Reizen ook excursies op maat voor bestaande groepen. Bijvoorbeeld voor studenten, senioren, kunstliefhebbers, kunstprofessionals en vriendenverenigingen van musea. Afhankelijk van uw wensen, zoals het interessegebied, de duur en de intensiteit, wordt een excursie op maat ontwikkeld. De minimumduur is één dagdeel, er is geen minimum noch maximum aantal deelnemers. Reis en verblijf naar Parijs vallen onder uw eigen zorg. Wanneer uw wensen in kaart zijn gebracht, wordt een offerte uitgebracht.

Paris Insolite Reizen ontwikkelde al excursies op maat voor Voyage et Culture (Nederlandse reisorganisatie), ArtTable (een netwerk van vrouwelijke kunstprofessionals in Nederland), Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN), BILDNIS (Belgische kunstvereniging), Connaissance & Vie (Waalse kunstvereniging) en diverse privégroepen.

groepsreis voor ArtTable, Nederland
10 en 11 november 2016
 

groepsreis voor ArtTable, Nederland

10 en 11 november 2016

 

Testimonials groepsreis ArtTable, 10 en 11 november 2016

"Een heel waardevolle en inspirerende excursie gehad langs de minder bekende tentoonstellingsplekken en ateliers in Parijs, met dank aan Nanda Jansen. Ze gidste ons moeiteloos langs een keur van onbekende galeries en kunstenaarsruimtes, waarbij ze had gezorgd dat we werden ontvangen door verschillende kunstenaars en andere vertegenwoordigers van dit Off-off-broadway segment. Nanda weet deuren te openen en onvermoede kunstplekken te vinden met een culturele energie voorbij de gebaande paden."
Sandra Smets, kunstcriticus NRC Handelsblad

"Ik vond de excursie heel interessant en waardevol, omdat ik het gevoel heb dat we in korte tijd langs een groot aantal plekken zijn gegaan die er op dit moment in de beeldende kunst toe doen. Juist de combinatie van zowel formele instituten als de informele kunstenaarsateliers maakte het waardevol. Het was goed voorbereid, efficiënt en heel informatief. Ik ben voor de komende weken weer opgeladen."
Cathy Jacob, Hoofd Tentoonstellingen, Museum Boijmans van Beuningen

"Parijs associeerde ik niet met spannende ontwikkelingen in de kunstwereld. Paris Insolite gaf mij een frisse en verrassende blik op de Parijse kunstwereld. Het programma was zorgvuldig samengesteld en bracht verschillende perspectieven en posities samen; van een vernieuwende galerie in een prestigieus warenhuis tot een alternatieve ‘artist run space’. Nanda is niet alleen een uitstekende organisator met een breed netwerk, ze geeft ook inhoudelijk kracht aan het programma. Waar nodig leidde ze de discussie en stelde ze prikkelende vragen. Tot slot maakte ze van de reis een succes door als een ware reisleider het gezelschap bij de tijd en bij de les te houden."
Katja Weitering, Hoofd Projectbureau, Museum Catharijneconvent

 

Reisleiding

Nanda Janssen is opgeleid als kunsthistoricus en specialiseert zich sinds 2007 in het Parijse en Franse kunstcircuit. Deze Nederlandse liaison in Frankrijk woont intussen ongeveer vijf jaar in Parijs. Zij volgt de ontwikkelingen op de voet en verslaat deze voor Nederlandse en Belgische kunstbladen en zo is zij de officieuze Frankrijk correspondent geworden voor Museumtijdschrift, See All This, Metropolis M en Hart. Daarnaast is zij sinds september 2018 Intendant beeldende kunst voor de Nederlandse Ambassade in Frankrijk en maakt ze tentoonstellingen (Museum Het Valkhof, Museum Arnhem, Nest, Den Haag).

groepsreis voor Vereniging Bedrijfscollecties Nederland
bezoek aan de ambassadeur en de Nederlandse residentie in Parijs
12 en 13 april 2018
 

groepsreis voor Vereniging Bedrijfscollecties Nederland

bezoek aan de ambassadeur en de Nederlandse residentie in Parijs

12 en 13 april 2018

 

Parijs excursie voor individuele deelnemers
7 en 8 juli 2018
 

Parijs excursie voor individuele deelnemers

7 en 8 juli 2018

 

groepsreis voor Connaissance & Vie (België)
16 en 17 januari 2019
 

groepsreis voor Connaissance & Vie (België)

16 en 17 januari 2019

 

groepsreis voor Bildnis (België)
5 t/m 8 april 2018
 

groepsreis voor Bildnis (België)

5 t/m 8 april 2018