Slide Left Slide Right

Paris Insolite
op ontdekkingstocht langs nieuwe, onbekende en verborgen kunst en cultuur

gids Nanda Janssen, kunsthistoricus, kunstcriticus en tentoonstellingsmaker

weekend 1 > zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018
weekend 2 > zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018

prijs: 235 € inclusief ± 75 € aan entreekosten
inclusief boekingskosten
exclusief maaltijden en persoonlijke uitgaven
reis en verblijf op eigen gelegenheid
minimaal 10, maximaal 25 deelnemers

boekingsformulier
algemene voorwaarden

klik op de paarse tekst en op de zwarte pijlen bovenin


Paris Insolite
op ontdekkingstocht langs nieuwe, onbekende en verborgen kunst en cultuur

Voor wie Parijs denkt te kennen en op zoek is naar een nieuwe reiservaring of voor wie er graag iets anders wil zien dan de geijkte reisgids-bestemmingen, is dit een uitgelezen reis. Op het programma staan geen Louvre, Pompidou of Musée d’Orsay maar nieuwe en onbekende plekken waar spannende dingen gebeuren op het gebied van hedendaagse kunst. Zeg Parijs en iedereen begint over Picasso, Vincent van Gogh, Ernest Hemingway en al die andere kunstenaars die de stad tot een wereldberoemde kunstmetropool maakten. Intussen zijn we ruim een eeuw verder en maakt Parijs opnieuw een culturele bloeiperiode door: kunstenaars vestigen zich er weer en allerlei nieuwe musea en galeries - van prestigieus tot klein en charmant – worden geopend. Paris Insolite leidt kris kras door de stad langs de laatste ontwikkelingen en bijzondere, verscholen plekken waarvan sommige normaal gezien niet toegankelijk zijn maar Paris Insolite opent deuren. Doordat de gids in Parijs woont en deel uitmaakt van de Parijse kunstwereld, krijgen de deelnemers unieke informatie van binnenuit en een kijkje achter de voordeur van Parijs. De enthousiaste toelichtingen van de bevlogen reisleider doen Parijs tot leven komen.


"Een heel waardevolle en inspirerende excursie gehad langs de minder bekende tentoonstellingsplekken en ateliers in Parijs. Nanda Janssen weet deuren te openen en onvermoede kunstplekken te vinden met een culturele energie voorbij de gebaande paden."
Sandra Smets, kunstcriticus NRC Handelsblad

 

 
 
 

 

 

 

Reisleiding

Nanda Janssen is opgeleid als kunsthistoricus en werkt als tentoonstellingsmaker en kunstcriticus. Sinds 2007 specialiseert zij zich in het Parijse en Franse kunstcircuit. Na twee ‘residencies’ van een jaar in La Cité Internationale des Arts is zij in Parijs blijven wonen. Nanda Janssen maakt tentoonstellingen en onderzoekt een aantal thema’s waar zij over schrijft. Over dat en meer publiceert zij onder andere in de Nederlandse kunsttijdschriften Museumtijdschrift en Metropolis M en in het Belgische H ART. Daarnaast is zij adviseur bij de Raad voor Cultuur, jurylid van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en docent aan kunstacademie Utrecht (HKU).

 

 
 

 

 

Testimonials
groepsreis voor reisorganisatie Voyage & Culture,
26 t/m 29 oktober 2017

"Hoewel ik Parijs wel een beetje dacht te kennen, was de tocht met Nanda langs de rafels van deze stad zeer vernieuwend en interessant. Nanda bracht ons naar de buitenwijken en verder, waar zij ons met kennis van zaken en zeer enthousiast vertelde en liet genieten van de allernieuwste serieuze ontwikkelingen in de beeldende kunst. Met zorg en aandacht voor onze groep met uiteenlopende achtergronden wist zij ons allemaal te raken."
Anna Schreuder, Haarlem

"Nu eens niet de obligate musea en bezienswaardigheden van Parijs maar, aan de deskundige hand van Nanda, meegenomen naar exclusieve galeries en tentoonstellingen waar men zonder haar unieke contacten in de kunstwereld nooit toegang zou krijgen. Haar bevlogenheid vormt nog een toegevoegde waarde aan het kijken naar en willen begrijpen van kunst en haar achtergronden."
Marijke Peters, Nuenen

"Mijn eerste kennismaking met Parijs.... wat een evenement was dat. Geen Sacré Coeur, geen Montmartre maar Parijs als metropool van de hedendaagse kunst. Nanda Janssen bezit de gave om een uniek palet van onvergetelijke impressies samen te stellen, zodat men op enthousiaste wijze vertrouwd wordt gemaakt met de kunstuitingen van deze tijd. Voor mij persoonlijk was het de meest inspirerende reis van de afgelopen jaren.”
Peter Matthee, Voorburg

Liever een volledig georganiseerde reis?

Als u de voorkeur geeft aan een reis naar Parijs waarbij ook reis en verblijf geregeld zijn, adviseren wij de reis die Nanda Janssen dit najaar voor de Nederlandse reisorganisatie Voyage & Culture organiseert. Data volgen binnenkort.

 

Reizen op maat voor bestaande groepen


Naast groepsreizen voor individuele deelnemers organiseert Paris Insolite Reizen ook excursies op maat voor bestaande groepen. Bijvoorbeeld voor studenten, senioren, kunstliefhebbers, kunstprofessionals en vriendenverenigingen van musea. Afhankelijk van uw wensen, zoals het interessegebied, de duur en de intensiteit, wordt een excursie op maat ontwikkeld. De minimumduur is één dagdeel, er is geen minimum noch maximum aantal deelnemers. Reis en verblijf naar Parijs vallen onder uw eigen zorg. Wanneer uw wensen in kaart zijn gebracht, wordt een offerte uitgebracht.

Paris Insolite Reizen ontwikkelde al excursies op maat voor ArtTable (een netwerk van vrouwelijke kunstprofessionals in Nederland), Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN), Voyage et Culture (Nederlandse reisorganisatie) en BILDNIS (Oostendse kunstvereniging).

Lees op de volgende pagina’s de testimonials van ArtTable.

Paris Insolite #110 en 11 november 2016een reis op maat voor ArtTable, een netwerk van vrouwelijke kunstprofessionals in Nederland

Paris Insolite #1
10 en 11 november 2016
een reis op maat voor ArtTable, een netwerk van vrouwelijke kunstprofessionals in Nederland


Testimonials

"Een heel waardevolle en inspirerende excursie gehad langs de minder bekende tentoonstellingsplekken en ateliers in Parijs, met dank aan Nanda Jansen. Ze gidste ons moeiteloos langs een keur van onbekende galeries en kunstenaarsruimtes, waarbij ze had gezorgd dat we werden ontvangen door verschillende kunstenaars en andere vertegenwoordigers van dit Off-off-broadway segment. Nanda weet deuren te openen en onvermoede kunstplekken te vinden met een culturele energie voorbij de gebaande paden."
Sandra Smets, kunstcriticus NRC Handelsblad

"Ik vond de excursie heel interessant en waardevol, omdat ik het gevoel heb dat we in korte tijd langs een groot aantal plekken zijn gegaan die er op dit moment in de beeldende kunst toe doen. Juist de combinatie van zowel formele instituten als de informele kunstenaarsateliers maakte het waardevol. Het was goed voorbereid, efficiënt en heel informatief. Ik ben voor de komende weken weer opgeladen."
Cathy Jacob, Hoofd Tentoonstellingen, Museum Boijmans van Beuningen


"Parijs associeerde ik niet met spannende ontwikkelingen in de kunstwereld. Paris Insolite gaf mij een frisse en verrassende blik op de Parijse kunstwereld. Het programma was zorgvuldig samengesteld en bracht verschillende perspectieven en posities samen; van een vernieuwende galerie in een prestigieus warenhuis tot een alternatieve ‘artist run space’. Nanda is niet alleen een uitstekende organisator met een breed netwerk, ze geeft ook inhoudelijk kracht aan het programma. Waar nodig leidde ze de discussie en stelde ze prikkelende vragen. Tot slot maakte ze van de reis een succes door als een ware reisleider het gezelschap bij de tijd en bij de les te houden."
Katja Weitering, Hoofd Projectbureau, Museum Catharijneconvent

Veelgestelde vragen

1. Hoe schrijf ik me in voor de reis?
Inschrijving kan via het boekingsformulier op deze website. Na ontvangst van uw inschrijving nemen wij contact met u op. Uw inschrijving is geldig als de reissom onder vermelding van uw naam en de reisdatum is gestort op rekeningnummer NL39RABO0363868372 t.a.v. N.C. Janssen te Utrecht.

2. Weten jullie ook hotels of vakantiehuizen?
Alhoewel de reisformule is gebaseerd op het principe van reis en verblijf op eigen gelegenheid, geven we u graag enkele hoteltips. Zie deze lijst. Paris Insolite leidt kris kras door Parijs. Voor wie met de Thalys reist, is het handig een hotel te boeken in de nabijheid van Gare du Nord, het 10e arrondissement. Daarnaast is een hotel in het centrum, arrondissement 1 t/m 4 maar ook 9, altijd handig.


Op de hoogte blijven

Als u op de hoogte wilt blijven van toekomstige reizen naar Parijs/Frankrijk of een reis op maat voor uw eigen groep wilt aanvragen, stuur dan een bericht naar mail@nandajanssen.nl